Gateway to the woodlands 550
A sense of fog 550

Stilla magi från de svenska skogarna

Utställning 16 september till 25 november 2018

Öppet alla dagar 11.00-18.00. OBS: Från och med oktober är det stängt på måndagar.

Gratis entré

Göran Ebenhart är fotograf med skogen som sitt främsta motiv. I den här utställningen visar han stilla och magiska bilder tagna i skogarna runt Markaryd, där han bor.

Som fotograf fascineras Göran av skogen och vill fånga dess själ. Han kan ströva runt för att leta bildmotiv i timmar och återvänder ständigt till skogarna runt där han bor.

- Även om jag är på samma plats ser det aldrig likadant ut. Det skiftar hela tiden, en förskjuten vinkel eller ett annat ljus ger en helt ny bild. Det är ju egentligen ljuset man fotograferar, säger Göran Ebenhart.

Bilderna i utställningen är tagna under alla årstider. Göran beskriver att han har svårare att hitta den rätta stämningen för sina bilder på sommaren.

– Sommartid betyder att man måste upp och möta ljuset, då behöver man ge sig av mitt i natten. Därför blir det inte så många bilder på sommaren, säger Göran.

Göran Ebenhart har arbetat som artist sedan barnsben, och som ståuppkomiker sedan 1998. (Bland annat har han uppträtt på Hillesgården.) Det var när han uppträdde på Norra Brunn i Stockholm för drygt fem år sedan som en fotograferande kollega fick honom att ta steget och köpa en kamera.

Och de senaste två åren har det hänt mycket. Han lade ut sin första bild på Instagram i slutet av 2016, och har i dag över 16 000 följare där. Förra hösten arrangerade tidningen VI-Skogen en fototävling där över 200 fotografer deltog, och Göran fick pris som tredje bästa trädfotograf. Hösten 2016 ställde Göran för första gången ut sina alster. Nu har han ett galleri på Ekebacken hotell & konferens i Markaryd, där hans skogsbilder kan beskådas.

I denna utställning vill Ebenhart ta med betraktaren in i skogens magiska värld. Han visar oss mystiken och skogssjälen som han funnit i de småländska och skånska skogarna.

Göran Ebenharts webbplats

Görans konto på Instagram

Görans konto på 500px

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev: