Cadillac 54 på Hallandsåsen. Claes Ljunggren
Cadillac 54 på Hallandsåsen. Claes Ljunggren
Priset för ett hallon. Henrik Ljunggren
Priset för ett hallon. Henrik Ljunggren

Troll, möss och rostiga bilar

Utställning 4 mars till 2 september 2018

Öppet tisdag-söndag 12.00-16.00 till 31 mars, från april öppen alla dagar 11.00-18.00

Gratis entré

Henrik och Claes Ljunggren ställer ut målningar och teckningar. De är far och son, och de gör helt olika slags bilder, som kombineras i den här utställningen.

Claes bor i Vejbystrand, och är gammal bilmekaniker som blivit knalle på marknader. Han har en inbiten passion för gamla rostiga amerikanare.

- Det började med kvastar och trägrejor som jag målade och hade med på marknaderna. Sedan har det fortsatt med tavlor, och det blir nästan alltid gamla amerikanare, säger Claes Ljunggren.

I Östra Ljungby finns Henrik, som gör sagolika med motiv som möss och troll. Fantasy är hemma för Henrik, som förutom att han tecknar mycket också spelar rollspel.

- Folksägner och folktro är viktigt för mig, det är viktigt att bevara, säger Henrik Ljunggren.

Detaljer och noggrant utförda bilder har de båda gemensamt, men annars är deras motivvärldar helt olika. Gamla bilar i olika landskap å ena sidan och luftiga teckningar som skulle kunna vara illustrationer till en saga å andra sidan.

- Henrik har alltid haft fantasin, säger Claes, och jag har alltid donat med något!

Bilderna är en del av deras relation och de visar alltid sina nya alster för varandra när de träffas. De är varandras största fans.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev: