Underhållning varje vår och höst

Biljettförsäljningen börjar söndag 26 augusti, då får alla våra stödmedlemmar köpa biljetter. Övriga får börja köpa biljetter från måndag 27 augusti. Vill du bli stödmedlem nu? Klicka här!

Onsdagarnas program börjar 19.00 om det inte står något annat, och pågår cirka en och en halv timme. Boka biljetter, klicka här.

Vi serverar en nylagad soppa med ostsmörgås för endast 79 kronor varje programkväll från klockan 17.00. Du kan också äta från vår à la carte-meny.

Här är namnen på alla som har uppträtt på Hillesgården under årens lopp.

 

Program hösten 2018:

Mikael Wiehe 300

Mikael Wiehe

Onsdag 12 september kl. 19.00

Kvällens soppa: Broccolisoppa med Västerbottenost

Släpp in mig

Mikael Wiehe – en av landets främsta musikaliska veteraner – gästar oss för fjärde gången. Med en politisk horisont som ser svartare ut än på länge och ett viktigt valår där mycket står på spel är han redo att göra sitt för det han tror på – frihet, rättvisa och jämlikhet. Förra sommaren släppte Mikael singeln Släpp in mig – en uppmuntrande sång i en mörk värld, en sång som träffar rakt in i samtiden och som pekar på allas ansvar och möjlighet till handling. Under våren har Mikael och några kollegor tillsammans med Malmö SymfoniOrkester gjort elva utsålda musikföreställningar av ... har du sett världen, som handlar om Malmö och Mikaels eget liv från tidigt 50-tal. I sommar har Mikael gjort en stor Norden-turné.

Eddie Oliva

Eddie Oliva

Onsdag 19 september kl. 19.00

Kvällens soppa: Krämig svartkålsoppa med grädde

Det bästa från Italien

Sångaren och entertainern Eddie Oliva gästar oss för femte gången. I hemmet på Amalfikusten i Italien stod musiken alltid högt i tak, vilket har följt Eddie genom livet. I ungdomen försörjde han sig genom att underhålla på bröllop, fester och på nattklubbar längs Amalfikusten. Efter att ha underhållit bland annat i London och Toronto och på ett kryssningsfartyg förde kärleken honom till Stockholm 1973, där han snabbt blev populär trubadur på stans italienska krogar. Hans genombrott kom 1980 med låten Vara vänner som direkt gick upp på Svensktoppen. Ett par år senare fick han äran att sjunga för självaste Pavarotti och flera gånger även för vår kungafamilj. Fyra gånger har han medverkat i Allsång på Skansen.

karl-erik edris

Karl-Erik Edris

Onsdag 26 september kl. 19.00

Kvällens soppa: Rostad pumpasoppa med chili och vitlök

En ljus framtid är möjlig!

Statsvetaren, föreläsaren och författaren Karl-Erik Edris har gjort många uppskattade framträdanden på Hillesgården – alltid med sin underfundiga humor. Bilden av framtiden är kluven. Å ena sidan matar oss media med en aldrig sinande ström av elände. Ett svart hål av miljökatastrofer, resursbrist, omfattande klimatförändringar och krig underblåsta av etniska,

kulturella och religiösa motsättningar öppnar sig. Å andra sidan målas med hjälp av global statistik en bild upp av att det mesta i själva verket går åt rätt håll. Så vad skall man tro egentligen? Karl-Eriks svar är entydigt: Visst finns det en ljus framtid inom räckhåll! Men det kräver att vi börjar lita till de mäktiga krafter av medmänsklighet och klokhet som finns inom oss och slutar vara rädda och konkurrensinriktade egoister.

ewa_olsson 300

Ewa Olsson

Onsdag 3 oktober kl. 19.00

Kvällens soppa: Brynt kålsoppa med potatis

Storseans

Ewa Olsson, ett av landets mest anlitade medier, är tillbaka för ännu en storseans. Först i tjugoårsåldern upptäckte Ewa sin förmåga. För att lära sig mer gick hon på utbildningar, vilket gjorde att hon kunde förstå och tolka saker som hänt tidigare i hennes barndom. Ewa har arbetat som medium i hela sitt vuxna liv och med seanser de senaste femton åren. I tidningarna Året Runt och Nära har vi också kunnat läsa om henne och hennes unika gåva. Ewa betonar för oss att det inte är hon som bestämmer vem som kommer på besök utan att hon enbart används som en kanal. Ett spännande möte med ”andra sidan”!

Sonja Aldén1_ Fotograf Rickard L Eriksson_300
Carina_Enilsson 300

Sonja Aldén & Carina E. Nilsson

Onsdag 10 oktober kl. 19.00

Kvällens soppa: Röd linssoppa med tomat och kokos

Meningen med livet – en nära konsert med humor och allvar

Producenten, ackompanjatören och tillika kapellmästaren Carina E. Nilsson är en av vårt lands absolut mest anlitade och uppskattade pianister med drygt 6000 spelningar i bagaget. Hon har tidigare gästat oss med de båda sångerskorna Laila Adèle och Sofia Källgren. Den här gången kommer Carina tillsammans med sångerskan Sonja Aldén. Sonja och Carina känner varandra väl efter flitigt turnerande tillsammans. Sonjas meritlista är lång! Bland annat har hon varit med i Melodifestivalen fyra gånger, haft sju låtar på Svensktoppen och gett ut ett flertal CD. Meningen med livet heter hennes senaste album med livsreflekterande sånger som berör oss alla.

Herman_Lindqvist_maj_2013 - 300

Herman Lindqvist

Onsdag 17 oktober kl. 19.00

Kvällens soppa: Krämig potatis- och purjolökssoppa   

Bernadotte – För Sverige hela tiden

Så heter författaren Herman Lindqvists 62:a (!) ochnyligen utkomna bok. Liksom kvällens föredrag handlar den om ätten Bernadotte, som i år suttit 200 år på Sveriges tron, längre än någon annan i vår historia. Hur har ätten lyckats hålla sig kvar genom alla omvälvande politiska förändringar inom och utom landets gränser? Hör Herman Lindqvist berätta om hur ättens grundare, den franske marskalken Jean Baptiste Bernadotte, blev kung av Sverige och Norge år 1818 och hur han med tur och skicklighet lyckades lotsa in Sverige på en väg som lett till att vi i dag haft fred längre än något annat land i Europa. Svaret på frågan ”Hur var det möjligt?” finner vi i Herman Lindqvists nya bok, som finns att köpa i kväll.

Hasse 300

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson

-> OBS! Torsdag 18 oktober kl. 19.00

Kvällens soppa: Broccolisoppa med Västerbottenost

Allt eller inget

Ständigt aktuelle Hasse Andersson har gästat oss många gånger – senast förra hösten. 2005 mottog han det första Hillesgårdspriset för medmänsklighet på 50 000 kr. Under namnet Rock-Olle var Hasse i ungdomen den stora rockstjärnan hemma i Östra Ljungby. I vuxen ålder utbildade han sig till speciallärare men musiken släppte han inte. Ett efterlängtat skivkontrakt gjorde att han helhjärtat kunde satsa på musiken. Hasse skriver själv det mesta av sitt material, vilket har resulterat i cirka 20 album och en massa singlar. 2003 släppte han så boken Jag har skrivit mina sånger. 2015 tävlade han i Melodifestivalen med Guld och gröna skogar för att 2017 själv medverka som programledare i festivalen.

Hillesgårdspriset låg - Foto Felipe Morales PMAGI AB_300

Hillesgårdspriset för medmänsklighet 2018

Fredag 26 oktober kl. 11.00-15.30

Festlunch, prisutdelning och panelsamtal.

Prisceremoni & panelsamtal

Hillesgårdspriset vill stärka tilltron till att människans kärleksfulla sidor har en avgörande betydelse för en positiv samhällsutveckling. Tidigare har bland andra Anders Kompass och Hemlösas Hus i Helsingborg fått priset. Årets pristagare presenteras i början av augusti. Priset består av 50 000 kr samt ett formgivet hjärta i handblåst glas. Detta är ett högtidligt och berörande evenemang där festlunch och panelsamtal med pristagaren ingår.

Lasse Brandmannen 300

Lasse ”Brandmannen” Gustavson

Onsdag 31 oktober kl. 19.00

Kvällens soppa: Potatis och morotssoppa med curry och crème fraiche 

Det stora i att vara medmänniska

Genom sabotage sprängdes gasledningen i Göteborgs oljehamn 1981. Explosionen blev fruktansvärd. I första brandbilen som rullade in för att släcka satt kvällens gäst, den då 24-årige nyblivne brandmannen Lasse Gustavsson och en kollega. Plötsligt befann de sig mitt i ett 800-gradigt eldhav stort som Globen. Lasse fick livshotande 40-procentiga tredjegradens brännskador. Hans kollega dog. Idag är Lasse en högt efterfrågad föreläsare och utbildare kring ledarskap och grupputveckling och har bland annat skrivit boken Leva vidare. I kväll delar han med sig av sina erfarenheter i livet efter olyckan. – Kraft, kärlek och visdom är tre viktiga kvaliteter att ha med sig, säger Lasse. – Först när de tre smälter samman, känner man den äkta glädjen.

Benny 300

Benny Rosenqvist

Onsdag 7 november kl. 19.00

Kvällens soppa: Brynt kålsoppa med potatis

1. En kväll när änglarna kommer på besök • 2. Storseans

Det kända mediet och författaren Benny Rosenqvist är tillbaka. Han har tagit på sig uppgiften att hjälpa människor som har det svårt i livet att hitta tillbaka till livsvägen och glädjen. Utöver att Benny är flitigt anlitad som medium och föreläsare är han ständig medarbetare i tidningarna Hemmets Journal och Nära och ofta även andlig väg- och reseledare vid tidningen Näras specialresor till gamla kulturer i världen. Före paus berättar Benny om skyddsänglar och guider och hur de påverkar våra liv. Han lär oss även hur vi själva kan kommunicera med dem. Efter paus blir det storseans, då han förmedlar budskap från andra sidan. Bennys böcker finns att köpa under kvällen.

thomas p 1

Thomas Petersson

Onsdag 14 november kl. 19.00

Kvällens soppa: Röd linssoppa med tomat och kokos

30 år i humorns tjänst och hur det blev så

Komikern och skådespelaren Thomas Petersson är tillbaka! Senast såg vi honom här förra våren, då han bjöd på en oförglömlig standup-föreställning. I vår har han tillsammans med Annika Andersson turnerat landet runt med succékomedin Minns du mig? Under sommaren har han fortsatt med komedin Dubbeltrubbel på Krusenstiernska teatern i Kalmar för att sedan fortsätta med samma fars i höst på Lisebergsteatern i Göteborg. Mycket har hänt sedan Thomas 1972 gjorde scendebut i skolpjäsen Tusse Trumpen. Nu har det hunnit bli 30 år i humorns tjänst för honom och i kväll delar han med sin obetalbara humor med sig av sin fascinerande resa och hur det blev så.

Lars Magnusson 300
Jessica Persson 2 300

Jessica Persson & Lars Magnusson

Onsdag 21 november kl. 19.00

Kvällens soppa: Rostad pumpasoppa med chili och vitlök

En salig blandning av komik och sång

Komikerparet Lars Magnusson & Jessica Persson bjuder på en salig blandning av standup och kluriga sånger. Lars har tidigare gästat oss tillsammans med Martin Svensson och Göran Ebenhart i gruppen Tre Flugor. Han har även medverkat fyra gånger i SVT:s Släng dig i brunnen. För Jessica är det premiär på Hillesgården. Hon är frilansande komiker, skådespelare och konferenciär och en ofta sedd gästartist på landets stora standupscener. Säkert kommer hon att visa några bitar ur sin egen soloshow Miss Jekyll & Mrs Hyde som hon gjort succé med under våren. Tillsammans är Lars och Jessica frontfigurer i Osbyrevyn men driver även en framgångsrik standupklubb i Osby. Så träna skrattmusklerna – två komikerrävar står på scen i kväll!

Ewa-gun_westford 204px

Ewa-Gun Westford

Onsdag 28 november kl. 19.00

Kvällens soppa: Bladspenatsoppa med ägghalva

Jag är inte bara polis – jag är människa också

Ständigt i rampljuset med en skog av tv-kameror i ansiktet – så är vi vana att se kvällens gäst och Skånes mest kända polis, Ewa-Gun Westford. Hon är kommunikationsansvarig inom Skånepolisen och ansiktet utåt när något har hänt. Till skillnad från de många poliser som skruvar på sig inför TV-kamerorna, gillar Ewa-Gun verkligen journalister. I Ystad är hon vida känd som historieberättare av rang. Hon är en populär och flitigt anlitad föreläsare som älskar att stå på scen och dela med sig av dråpliga situationer som det finns många av i hennes långa polisliv. Ju mer man lyssnar på Ewa-Gun bortom de många roliga historierna, desto mer tonar den fiktive polisen Kurt Wallander fram inom henne...

Ollejönsson 300

Olle "Lasse Stefanz" Jönsson

Onsdag 5 december kl. 19.00

Kvällens soppa: Krämig potatis- och purjolökssoppa

Jag tar bussen till Huaröd

Huaröd är en låt som kvällens gäst - dansbandsikonen Olle Jönsson - bejublat brukar bjuda publiken på. I fjol firade Lasse Stefanz Orkester 50 år efter att ha startats 1967 i ett hönshus i utkanten av Olles hemstad Kristianstad. Killarna i bandet anade inte då, att de en dag skulle komma att utses till Nordens största dansband. Utöver att orkesterns jubileumsår inleddes med en stor gala i Kristianstad för 2 700 fans, hann man även med att ge ut en skiva med helt nya låtar och genomföra en stor jubileumsturné genom landet. Även om musikerna har skiftat genom åren, har Olle förblivit dess självskrivne frontman. De sista ljuva åren har ännu inte kommit för Olle och Lasse Stefanz!

 

Allsång lucia

Hillesgårdsgänget - inställt

Onsdag 12 december kl. 19.00

Tyvärr inställt: Luciatåg & Allsång med underhållning

 

Våra program genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev: