Underhållning, musik och intervjuer

Nedan finns programmet för hösten 2017. Den 25 januari publicerar vi programmet för våren 2018 här!

Biljettförsäljningen för våren börjar söndag 11 februari, då får alla våra stödmedlemmar köpa biljetter. Övriga får börja köpa biljetter från måndag 12 februari. Vill du bli stödmedlem nu? Klicka här!

Onsdagarnas program börjar 19.00 om det inte står något annat, och pågår cirka en och en halv timme. Boka biljetter, klicka här.

Vi serverar en nylagad soppa med ostsmörgås för endast 79 kronor varje programkväll från klockan 17.00. Du kan också äta från vår à la carte-meny.

Här är namnen på alla som har uppträtt på Hillesgården under årens lopp.

Hösten 2017:

Hasse 300px

Hasse "Kvinnaböske" Andersson

Änglahund och gröna skogar

Onsdagen den 6 september klockan 19.00.
Kvällens soppa: Tomatsoppa med rostade solrosfrön

Folkkäre Hasse Andersson inleder hösten. Han har gästat oss många gånger och var den förste som 2005 mottog Hillesgårdspriset för Medmänsklighet på 50 000 kr. Hans genombrott kom 1982 med Änglahund men karriären formligen exploderade efter Melodifestivalen 2015 sedan han framfört låten Guld och gröna skogar. Svenska folket hade äntligen på allvar upptäckt vår Hasse! Och han har ridit på den vågen. Efter programledarskap i årets melodifestival och välbehövlig semester i Florida tillsammans med sin hustru Monica Forsberg har jobben och turnéerna duggat tätt. Han har också hunnit med att spela in SVT:s barnserie Hasses Trädgård och med bl a Monica och Peter Flack turnera med barnteatern Svingelskogen. I sommar släppte Hasse sin nya samlingsplatta Det bästa.

Fernewhie 300px

Lars Fernebring & Thomas Wiehe

Bob Dylan på svenska

Onsdagen den 13 september klockan 19.00 
Kvällens soppa: Krämig svartkålsoppa med grädde (innehåller kycklingfond)

Bob Dylan, en av vår tids mest inflytelserika musik och sångtextförfattare, fick Nobelpriset i litteratur 2016. De båda musikerna Lars Fernebring och Thomas Wiehe bjuder oss nu på sin mycket rosade föreställning Bob Dylan på svenska, som de turnerat med för utsålda hus. Till akustisk gitarr och munspel låter de oss möta Dylan – hans liv, texter och musik. Efter att de båda 2003 släppt sin uppmärksammade CD Inte ens ett farväl – Bob Dylan på svenska, fick Fernebring av Dylans amerikanska förlag rättigheten att översätta och tolka 13 Dylanlåtar på svenska. Fernebring och Wiehe har en artist- och skivkarriär bakom sig sedan början på 70-talet och har gett ut ca tjugo LP- och CD-skivor.

Benny_300px

Benny Rosenqvist

1. Ljusfolket: Andra sidan - så funkar det   2. Storseans

Onsdagen den 20 september klockan 19.00. 
Kvällens soppa: Linssoppa med timjan

Benny Rosenqvist, nu på Hillesgården för sjunde gången, har tagit på sig uppgiften att hjälpa dem som har det svårt i livet att hitta tillbaka till livsvägen. Utöver att Benny är flitigt anlitad som medium och föreläsare är han ständig medarbetare i Hemmets Journal och Nära samt författare till ett hans bästsäljare, har länge varit slut på förlaget. Det är detta ljusfolk kvällen ska handla om. Benny kommer att visa oss att döden faktiskt inte är något att vara rädd för.

Efter paus blir det storseans, då han förmedlar budskap från andra sidan. En nytryckning av Ljusfolket släpps i september och finns kanske till försäljning i afton.

Loa F_300
Bertil_300

Loa Falkman intervjuas av Bertil Svensson

En hovsångare i heta stolen

Onsdagen den 27 september kl. 19.00
Kvällens soppa: Broccolisoppa med västerbottenost

Hovsångaren Loa Falkman, en av våra mest populära och mångsidiga artister, är TV-producenten Bertil Svenssons intervjuoffer i kväll. Bara tre år gammal radiodebuterade Loa i programmet Sjung med oss pappa, då han motvilligt sjöng Ekorr’n satt i granen. Hans över fyrtio år långa karriär omspänner såväl stora solistroller på världens mest berömda operascener som många gånger lika krävande komiska roller. Utöver detta har han medverkat i femtiotalet filmer samt ett flertal gånger uppträtt i Allsång på Skansen på Sollidenscenen, där han på Nyårsafton 2014 fick äran att läsa Alfred Tennysons Nyårsklockan. Loa har belönats med tre Guldbaggar och många andra utmärkelser, två gånger varit sommarpratare i P1 samt spelat in ett flertal CD. Hans nyutkomna självbiografi Att vara Loa Falkman säljs under kvällen. Välkommen till Loas värld!

BjörnL_300

Björn Natthiko Lindeblad

Från ytlighet till innerlighet

Onsdagen den 4 oktober klockan 19.00. 
Kvällens soppa: Thailändsk kycklingsoppa med citrongräs

Vad hjälper oss att leva innerligt, stå stadigt i vår egen sanning och vara vår egen bästa vän? Björn Natthiko Lindeblad erbjöds att bli den yngste ekonomichefen
någonsin inom AGA-koncernen. Men han sa upp sig, gav bort allt han ägde och levde som buddhistisk skogsmunk i 17 år. Natthiko, som betyder ”den som växer i visdom”, var namnet munkarna gav honom och detta är fortfarande hans ledstjärna. 2008 återvände Björn till Sverige och ett liv i byxor. I kväll berättar han med innerlighet och humor om sin inre och yttre resa. Om ögonblick han
aldrig glömmer och besluten som förändrade allt. Lyssna till Björns tankar om intuition, etik och stillhetens värde. Du kommer att känna igen dig och förhoppningsvis gå hem lite större, starkare och med en spirande känsla av samhörighet och mod i bröstet.

Adele_300
Carina_Enilsson_300

Laila Adèle & Carina E Nilsson

Soul- & musikalkväll

Onsdagen den 11 oktober kl. 19.00 
Kvällens soppa: Bladspenatsoppa med ägghalva

Laila Adèle, som föddes i Marocko, har kallats Sveriges Souldrottning. Efter sin medverkan i Melodifestivalen 2006 gjorde hon debut på musikalscenen. 2016 nominerades hon i Los Angeles till Hollywood Music in Media Awards i R&B-kategorin och blev i år i Los Angeles utsedd till Indie Music Channel Awards Bästa Kvinnliga R&B Artist och som Best R&B Song för singeln Alone. Utöver att hon i sommar tillsammans med Tomas Ledin varit med i Allsång på Skansen är hon i höst med i hans show Skarpt Läge på Cirkus i Stockholm. Carina E Nilsson är en av våra mest anlitade pianister med över 6000 framträdanden. Hon arbetar bland annat ofta med våra båda onsdagsgäster Laila Adèle och Sofia Källgren.

Winner_300

Christina Winner

På rymmen från Carema!

Onsdagen den 18 oktober kl. 19.00 
Kvällens soppa: Grön ärtsoppa med vitt vin och parmesan

Fyll åren med liv, inte bara livet med år! säger aftonens gäst Christina Winner, Sveriges äldsta ståuppartist.– Ja, jag är Reinfeldts dröm, eftersom jag fortsätter att dra in skatt till samhället, säger hon. Från att en gång ha varit informationschef för en internationell koncern bestämde hon sig vid 70 års ålder som en protest mot vår åldersfixering för att bli ståuppartist. Hon tog steget upp på scen och gjorde jättesuccé. Och på den vägen är det. Kvällen rymmer många rymningar och Christina vet hur man rymmer – inte minst från Carema Care som hon döpt om till Kremera Här. I kväll säljer hon även sin bok I huvet på en 40-talist, som kom ut i fjol. Värm upp skrattmusklerna hemma, för det blir massor med härlig humor!

Sofiakallgren3_300
Carina_Enilsson_300

Sofia Källgren & Carina E Nilsson

En musikalisk resa genom filmens och musikalernas värld

Onsdagen den 25 oktober kl. 19.00
Kvällens soppa: Potatis- och morotssoppa med curry och crème fraiche (innehåller kycklingfond)

Sofia Källgren är en av våra mest folkkära sångerskor. I över 20 år har hon turnerat och gjort konserter både i Sverige och utomlands, spelat in ett flertal skivor och medverkat i mängder av TV-program. Bland annat har hon en lång karriär bakom sig i Kina, där hon sjungit in traditionella kinesiska sånger på originalspråket och som ett bevis för att man uppskattar henne blivit kallad The Golden Fox. Kvällens ackompanjatör, pianisten Carina E Nilsson, som gör sitt tredje framträdande hos oss, har en lång och unik erfarenhet av att arbeta både på och bakom scen. Som kapellmästare har hon arbetat med de flesta av landets etablerade artister och spelat överallt i världen.

Terry_300

Terry Evans

Att arbeta med andevärlden (Tolkas till svenska)

Onsdagen den 1 november kl. 19.00
Kvällens soppa: Blomkålssoppa med pumpafröströ

En tuff barndom och cancer i 20-årsåldern fick Terry Evans känslighet och lyhördhet för det okända att växa sig stark. 22 år gammal tog han steget fullt ut som medium. Efter tre år på Island kom han 1991 till Sverige. Och här har Terry stannat och i Fanthyttan, Örebro län, byggt upp en omfattande  kursverksamhet, Creative Experiences. Idag vet ju många säkert vem Terry är genom hans medverkan i TV:s Det okända och innan dess i serien Förnimmelse av mord. Han berättar nu hur han samverkar med sina andliga guider, vilken roll de har och att de har massor av humor! Han lär oss vidare förstå de höga intelligenser som arbetar på andra sidan.

MMörk_300

Marianne Mörck

Mina härliga teaterår

Onsdagen den 8 november kl. 19.00
Kvällens soppa: Gulaschsoppa med rökt paprika och oxkött

Skådespelerskan/operasångerskan Marianne Mörck har under drygt 45 år levandegjort sin kärlek till opera, teater och musikal. Tre gånger har hon spelat med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Svenska folket förknippar henne kanske mest med rollen som receptionisten Ebba i TV-serien Wallander. 1977 kom hon till Malmö stadsteater som hon varit trogen genom åren. Marianne har belönats såväl med Guldmasken som med flera andra priser samt också fått kungamedalj. Till detta kommer filmroller och sommarprat i P1. Det blir garanterat en skrattfest som heter duga!

TobiasPersson_300

Tobias Persson

Somliga går i tramsiga skor

Onsdagen den 15 november kl. 19.00
Kvällens soppa: Krämig potatis- och purjolökssoppa

Sällan har det skrattats så mycket som när ordvitsaren, ståupparen och f.d "Ö&B-mannen" Tobias Persson gästade oss i våras! På mångas begäran är han tillbaka för att än en gång trigga igång våra skrattmuskler. Han har medverkat i TV-produktioner som Robins, Lotta på Liseberg, Babben & Co, ritat karikatyrer, skådespelat, utsetts till Bästa manliga ståuppkomiker 2008, sedan 2009 regelbundet uppträtt på Englands främsta humorklubbar och skrivit manus till Robert Gustafsson, Magnus Uggla, Time Out, Snacka om nyheter samt Partaj. Himlen hatar skinka och Den ofrivillige ordvitsaren heter böckerna som Tobias skrivit. Massera käkmusklerna – det blir en härligt galen skrattkväll!

Ollejönsson_300

Olle Jönsson

50 år med Lasse Stefanz

Onsdagen den 22 november kl. 19.00
Kvällens soppa: Bladspenatsoppa med ägghalva

Dansbandsikonen i Lasse Stefanz, Olle Jönsson, är tillbaka. För femte gången! I år firar orkestern 50 år. Historien om Lasse Stefanz började 1967 i ett hönshus i utkanten av Olles hemstad Kristianstad. Ingen i bandet anade väl då att man en dag skulle komma att utses till Nordens största dansband. Jubileumsåret har varit hektiskt för killarna. Nyåret inleddes i Kristianstad Arena med en fest för 2700 fans. Man har även hunnit med att i sommar ge ut en skiva med helt nya låtar och genomföra en stor jubileumsturné genom landet. Hillesgården ber att få sälla sig till gratulanterna!

KarinLaserow_300

Karin Laserow

Livets resa - med allt vad det innebär

Onsdagen den 29 november kl. 19.00
Kvällens soppa: Thailändsk grönsakssoppa med grön curry, citrongräs och nudlar

Antikexperten/TV-personligheten/sommarprataren i P1 Karin Laserow är här igen, lagom till ännu en säsong av tittarsuccén Bytt är Bytt. En TV-karriär var inget Karin suktade efter och därför tackade hon nej när erbjudandet kom. Men efter övertalning av TV4 och med stöd av familjen blev det provfilmning. Och på den vägen är det! Förklaringen till Karins popularitet är enkel: Hon är sig själv! Och varför just antikviteter? Jo, hon älskar när dåtid möter nutid och den dynamik som kan uppstå, när man blandar gammalt och nytt. När tredje säsongen slutade i fjol hade man över en miljon tittare! Det blir en spännande resa genom livet med massor av humor, spontanitet och skratt i bagaget!

Stinawolter_300
Bertil_300

Stina Wollter intervjuas av Bertil Svensson

Stina rakt upp och ner

Onsdagen den 6 december kl. 19.00
Kvällens soppa:  Tomatsoppa med rostade solrosfrön

Vår eminente husintervjuare Bertil Svensson tar sig denna gång an konstnären Stina Wollter, som charmade svenska folket i årets Let’s Dance. Stina har en gedigen utbildning inom bildkonsten, ställer ut sin konst inom och utom landet och har fått ta emot många meriterande utmärkelser. Tre gånger har hon varit med i TV-programmet På spåret. På söndagarna är hon programledare i P4:s Söndagarna med Stina Wollter, där hon lyssnar på människors berättelser om sitt liv. Nu är hon aktuell i eget band och skivsläpp med musik hon skapat ihop med livskamraten Micke Olsson.

Julshow_300px

1. Luciatåg

2. Mikael Neumann, Sven Melander & Tommy Juth: Semestersabotörerna - Bland töntar och troll

OBS!  Torsdagen den 14 december kl. 18.30 (Observera tiden för start!)
Kvällens soppa: Broccolisoppa med västerbottenost

I år bryter vi traditionen med ”julig” allsång och bjuder vår kära publik enbart på stämningsfullt Luciatåg. Men som kan läsas nedan kommer ändå inte julstämning och humor att saknas ikväll.

Efter fem år på olika håll samlas dom nu igen - SEMESTERSABOTÖRERNA - för att göra sin första julshow någonsin. Det blir ett festligt, intimt alternativ till alla stora yviga julshower. Härliga klassiska julsånger blandas med lätt galen musikalisk humor, roliga dialoger och monologer. ”Pianofantomten” Peter Berglund jobbar på ackord medan Sabotörernas ukulele och gitarrer sprakar i julmörkret!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev: