EXTRA:

Standup med Özz Nûjen och Måns Möller

Måndag 30 juli 19.00 kommer Sveriges mest dynamiska och underhållande komiker-duo Özz Nûjen och Måns Möller och kör sin fantastiska standup hos oss.

Biljettpris 200 kr, boka på 0435-215 30 eller info@hillesgarden.se.

Özz 2
Mans_1000px

Underhållning varje vår och höst

Här är namnen på alla som har uppträtt på Hillesgården under årens lopp.

Programmet för hösten 2018 publiceras här i augusti.

Våren 2018:

Lena Maria Vendelius - Klingvall

Lena Maria Vendelius (f.d. Klingvall)

Onsdag 21 februari 19.00

Kvällen soppa: Krämig potatis- och purjolökssoppa

Lyckliga dagar

Nygifta sångfågeln Lena Maria – med vigselringen på höger ringtå – gästar oss för femte gången. Hon föddes utan armar och med ett kraftigt förkortat ben som förlängts med en benprotes. Handikappet låter hon ogärna sätta några gränser. - Kärleken gör oss alla starka och då spelar det ingen roll hur vi ser ut, hur smarta vi är eller hur mycket pengar vi tjänar, säger hon. Lena Maria är en högt respekterad och älskad artist inte bara i Sverige utan även i Japan och flera andra asiatiska länder. I kväll berättar Lena Maria vad som hänt i hennes liv sen sist och bjuder på massor av vacker sång. Hon säljer även sina skivor.

Jan Johansen 300
BennyRosenqvist_300

Jan Johansen och Benny Rosenqvist

Onsdag 28 februari 19.00

Kvällens soppa: Mustig linssoppa med tomat och grädde

1. Om livet, kärleken & musiken 2. Storseans

Mediet, författaren och föreläsaren Benny Rosenqvists samtalspartner i afton är sångaren Jan Johansen. Jan medverkade i Melodifestivalen tre gånger och vann 1995 med låten Se på mig. Utöver att han har jobbat med bland annat Ted Gärdestad och Jill Johnson, har han tävlat i Dobidoo, turnerat med Diggiloo och varit med i Så ska det låta fyra gånger. I kväll sjunger han några av sina stora hits! – Benny arbetar med att på olika sätt hjälpa människor att hitta tillbaka till livsvägen. Utöver sitt turnerande som medium delar han med sig av sin andliga gåva i tidningarna Hemmets Journal och Nära. Före paus bjuder Benny på ett nära och personligt samtal med Jan Johansen. Efter paus blir det storseans.

Anders Mårtensson foto Igor Ripak

Anders Mårtensson

Onsdag 7 mars 19.00

Kvällens soppa: Solig kycklingsoppa med dragon

Cornelis, jag och några till...

Det är sjunde gången professionelle imitatören Anders Mårtensson gästar oss. Ur hans långa meritlista kan nämnas att han uppträtt hos Lotta på Liseberg 2016 och medverkat i radio och tv, bl a i humorprogrammetartaj som belönades med Kristallen 2015. Anders har ett imponerande persongalleri att ösa ur. Eller vad sägs om Kungen, Zlatan, Tommy Körberg, Sten-Åke Cederhök, Kalle Moraeus, Edward Blom, Skavlan, Carl-Jan Granqvist och Tony Irving för att bara nämna några! I första avdelningen möter vi Cornelis Vreeswijk alias Anders. Efter paus får vi stifta bekantskap med flera av hans gubbar. Vid pianot: Peter Berglund.

BertKarlsson2007 - 300

Bert Karlsson

Onsdag 14 mars 19.00

Kvällens soppa: Bladspenatsoppa med ägghalva

”Skara-Bert” – Med människan i fokus

Entreprenören Bert Karlsson är tillbaka! Skara-Bert lämnar ingen oberörd! Han har gjort det mesta: Ägt livsmedelbutik, skivbolag, nattklubbar, nöjesparker, asylboenden och bokförlag. Vidare har han varit jurymedlem i TV4:s Talang 2007-2011, riksdagsman för Ny Demokrati, deltagit 2013 i SVT:s Smartare än en femteklassare, utsetts till Årets marknadsförare i Skaraborg 2000 och till Årets företagare i Skara 2003. Bert är inte främmande för att ännu en gång bli politiker och ställa upp i valet 2018 för lokala missnöjespatiet Rädda Skara. Med sedvanlig humor ger Bert oss tonvis med inspiration och delar oblygt med sig av sina framoch motgångar i kväll.

Ewa Olsson 300px

Ewa Olsson

Onsdag 21 mars 19.00

Kvällens soppa: Potatis- och morotssoppa med smak av curry. Serveras med crème fraiche.

Storseans

Ewa Olsson, ett av Sveriges mest anlitade medier, är tillbaka, denna gång för en helafton med storseans. Hon har arbetat som medium i hela sitt vuxna liv och med seanser de senaste femton åren. Både tidningen Nära och Året Runt har skrivit om henne. - Som medium är det viktigt att vara tydlig med när man jobbar och inte jobbar. När man jobbar måste man veta vad man gör och själv vara i mental, fysisk, och inte minst känslomässig balans. Allt hänger ihop, förklarar Ewa. Ett spännande möte med andevärlden väntar! Kanske är du en av dem som får en hälsning...

Gunnar Wetterberg 300

Gunnar Wetterberg

Onsdag 28 mars 19.00

Kvällens soppa: Broccolisoppa med västerbottenost

Allt om Skånes historia

Under det senaste året har historikern och författaren Gunnar Wetterberg – tillika kunnig och humoristisk medlem av panelen i Fråga Lund – publicerat sitt verk Skånes historia i tre delar. Han famnar landskapets historia från de första jägarna vid Finjasjön för 14.000 år sedan fram till vår tid. Han kommer att berätta ur sina böcker, om historiska gåtor och skrönor om märkliga kvinnor och män, om vikingakungar, Tycho Brahe från Knutstorp och hans märkliga syster, snapphanarna, försvenskningen, det revolutionära enskiftet, betornas sug och det senaste århundradets väldiga ekonomiska framsteg.

John Taylor
Bertil Svensson 300

John Taylor och Bertil Svensson

Onsdag 4 april 19.00

Kvällens soppa: Thailändsk kycklingsoppa med citrongräs

Trädgårdsdax

John Taylor – programledare för den aktuella TV-serien Trädgårdstider – och Bertil Svensson, f d programledare för bland annat Mitt hem och min trädgård, ger oss trädgårdstips i kväll. John Taylor arbetar sedan i fjol som slottsträdgårdsmästare på Tjolöholms Slott i Halland. Parallellt med detta är han inspiratör och trädgårdsutvecklare på Hvilan Utbildning. Bertil Svensson, välkänd för vår publik som lyhörd och skicklig intervjuare i mer än femton år, var innan detta under 35 år en av SVT:s mest anlitade producenter och programledare. De sista åren gjorde Bertil över 100 trädgårdsprogram för SVT – en del av dem i ett samarbete mellan SVT och BBC.

Göran Ebenhart
Martin Svensson

Göran Ebenhart och Martin Svensson

Onsdag 11 april 19.00

Kvällens soppa: Krämig potatis- och purjolökssoppa

Stående ovationer

De professionella live-komikerna Göran Ebenhart och Martin Svensson är tillbaka och bjuder oss ikväll på en vansinnigt rolig humorshow baserad på ståuppkomik, improvisation och sång. De låter föreställningen utveckla sig i samklang med åskådarna. Publiken får välja ämnen som står på skyltar och från detta utvecklas så föreställningen. I stunden! Det är verkligen äkta spelglädje, energi och ”överbältet-humor” om livet och medelåldern. Och gissa om det är kul! Ja, så kul att det garanterat blir stående ovationer. Och extranummer! Varje gång!

Martin Emtenäs 300

Martin Emtenäs

Onsdag 18 april 19.00

Kvällens soppa: Gulaschsoppa med rökt paprika och ekologiskt oxkött

Människan och andra djur

Vilka är vi människor egentligen och varför beter vi oss som vi gör? I mötet med andra djur och med naturen som omger oss blir krockarna många gånger stora, säger programledaren, författaren, trummisen m.m. Martin Emtenäs. I kväll visar han bilder från sina många resor och reflekterar över oss människor som art. Martin var programledare för SVT:s Mitt i naturen i tio år fram till 2015, då han sa upp sig för att söka nya utmaningar. 2010 och 2011 var han programledare för SVT:s Grattis Kronprinsessan och 2017 för Det stora fågeläventyret. I höstas turnerade Martin för Riksteatern med Vi som bor här – en föreställning om biologisk mångfald.

Johan Gustafsson_300

Johan Gustafsson

Onsdag 25 april 19.00

Kvällens soppa: Mulligatawny, indisk röd linssoppa med kokosmjölk

Fånge hos al-Qaida i över fem år

Hösten 2011 satte sig Johan Gustafsson och en kompis på var sin fullastad motorcykel i Stockholm för att resa runt på den afrikanska kontinenten. Färden gick genom Europa till Marocko. Under resan delade de båda på sig. Johan fortsatte till Mali, där resan fick ett oväntat slut. I staden Timbuktu, en gränspost mot Sahara, blev Johan kidnappad av en nordafrikansk sidogren till den fruktade islamistiska terrororganisationen al-Qaida och förd ut i öknen. För att rädda sitt liv konverterade han till deras religion. Efter mer än fem år som fånge i en krigszon blev han frisläppt i juni 2017. Hör Johan berätta om tiden tillsammans med sina kidnappare.

Tina Nordström_300

Tina Nordström

Onsdag 2 maj 19.00

Kvällens soppa: Bladspenatsoppa med ägghalva

Tina om Tina

När Tina Nordström – kock, kokboksförfattare och TVprofil – gästade oss första gången år 2002, hade hon just blivit vald till Årets Skåning. Tina är kvinnan som verkligen älskar att ständigt ha många järn i elden. Efter att ha deltagit i Årets kock år 2000, upptäcktes hon av TV. Det dröjde inte länge förrän hon blev Jättegott-Tina med hela svenska folket. 2006 utsågs hon till Årets Svenska Kvinna av det internationella kvinnonätverket SWEA – Swedish Women’s Educational Association. Två år senare dansade hon elegant hem segern i Let’s Dance. De senaste fem säsongerna har vi fått följa henne i den populära TV-serien Tina på besök, där hon reser runt i världen och besöker kända svenskar och lagar mat.

Jonas Skioldebrand

Jonas Skiöldebrand

Onsdag 9 maj 19.00

Kvällens soppa: Tibetansk klar nudelsoppa

Tibet i mitt hjärta

Jonas Skiöldebrand har bott och arbetat flera år i Asien. 1989 kom han att möta Dalai Lama, vars utstrålning och vishet gjorde ett oerhört starkt intryck på honom. Kort tid därefter mötte han tibetanen Sonam Jamyangling, grundare av Svensk-Tibetanska skol- och kulturföreningen. De två mötena gjorde att Jonas intresse för landet och dess folk växte sig allt starkare – så starkt att han följde med på en gruppresa till Tibet som skol- och kulturföreningen ifråga arrangerat. Under ca en månad besökte man de flesta heliga platserna på landsbygden och i städerna, platser som kineserna förstört eller moderniserat till oigenkännlighet. Hör Jonas, med Tibet i sitt hjärta, ikväll berätta om landets historia, kultur och religion. Föredraget illustreras med många bilder.

Rachel Mohlin
Bertil Svensson 300

Rachel Mohlin och Bertil Svensson

Onsdag 16 maj 19.00

Kvällens soppa: Ängamatssoppa på vårat vis

”Tant Muttie” i heta stolen

Den ständigt salongsberusade Östermalmsdamen Tant Muttie är en av de många karaktärer som imitatören, skådespelaren, manusförfattaren Rachel Mohlin utvecklat i sina olika humorprogram i både radio och TV. 2002 fick hon Parneviks-stipendiet för sina insatser i SR:s satirprogram Public Service och i revygänget R.E.A. I TV har vi kunnat se henne i Vänner och fiender, Snacka om nyheter, c/o Segemyr, Kvarteret Skatan, Partaj och många flera komiska program. Rachels samtalspartner är vår eminente husintervjuare TV-producenten Bertil Svensson, som i och med denna kväll gjort inte mindre än 30(!) intervjuer på Hillesgårdens scen! – Undrar om vi under kvällen även får besök av några andra kända personligheter alias Rachel...

Våra program genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev: