fbpx

Underhållning varje vår och höst

Onsdagarnas program börjar 19.00 om det inte står något annat, och pågår cirka en och en halv timme. Boka biljetter, klicka här.

Vi serverar en nylagad soppa med ostsmörgås för endast 79 kronor varje programkväll från klockan 17.00. Du kan också äta från vår à la carte-meny.

Här är namnen på alla som har uppträtt på Hillesgården under årens lopp.

 

Program våren 2019:

Zinath Pirzadeh

Bakis i burkan - INSTÄLLT

Zinath Pirzadeh

Onsdag 6 mars 19.00

Föreställningen är tyvärr inställd.

OBS: Detta är en specialföreställning, som inte är densamma som Zinath brukar köra med titeln ”Bakis i burkan”.

Zinath Pirzadeh är en kvinna med många talanger: Mest känd är hon som ståupp-komiker, men hon kan också titulera sig författare, föreläsare, diktare, skådespelare, sommarpratare... Ja, listan tycks aldrig ta slut. Hon är full av humor men har samtidigt en god portion allvar och distans i det hon säger. Hon kan verkligen konsten att få även de mest allvarliga företeelser att utmynna i ett härligt befriande gapskratt. Det blir en kväll med massor av ståupp, skratt och underhållning med en superproffsig komiker - var så säker!

Ewa Ohlsson

Storseans

Ewa Ohlsson

Torsdag 7 mars 19.00

Kvällen soppa: Röd linssoppa med tomat och kokos

Vi har i det närmaste prenumererat på henne, ett av landets mest anlitade medier för nu är hon redan tillbaka hos oss för ännu en storseans. Sin förmåga upptäckte hon när hon var i tjugoårsåldern. För att lära sig mer gick hon på utbildningar vilket gjorde att hon kunde förstå och tolka saker som hänt tidigare i hennes barndom. Ewa har arbetat som medium i hela sitt vuxna liv och med seanser de senaste femton åren. I tidningarna Året Runt och Nära har vi också kunnat läsa om henne och hennes unika gåva. Ewa ber oss vara medvetna om att det inte är hon själv som bestämmer vem som kommer på besök så att säga, utan att hon enbart används som en kanal. Ännu ett spännande möte med ”andra sidan”...

anders aldgård
Bertil Svensson 3

Från ”Lorden från gränden” till ”Pang i bygget” – Livat på scenen... och bakom!

Anders Aldgård och Bertil Svensson

Onsdag 13 mars 19.00

Kvällens soppa: Krämig soppa med broccoli och västerbottenost

En personlighet som vi också ”prenumererat” på är TV-producenten, författaren, reseledaren med mera Bertil Svensson, som vid det här laget har gjort inte mindre än 37 (!) fantastiska intervjuer här på Hillesgården med spännande personligheter. Den här gången har han vännen Anders Aldgård med sig på scenen. Det Anders inte varit på scenen finns bara inte - operettsångare, komiker, skådespelare, dansare... Ja, allt! Dessutom har han varit regissör till bland annat Arlövsrevyn och Pang i bygget på Hillesgården för att bara nämna några. Inte att förglömma hans begåvning som manusförfattare - till bland annat Pang i bygget på Hillesgården.”Det här kan nog bli den roligaste intervjun jag gjort på Hillesgården”, säger Bertil själv som ju känner Anders väl. Det gäller alltså att ha skrattmusklerna i trim!

ewa-gun2

Jag är inte bara polis...

Ewa-Gun Westford

Onsdag 20 mars 19.00

Kvällens soppa: Bladspenatsoppa med ägghalva

Ewa-Guns föreställning hos oss i höstas var helt slutsåld, och så många fick inte någon biljett! På allmän begäran är hon nu därför tillbaka igen, polisen och medmänniskan Ewa-Gun Westford. Hon är kommunikationsansvarig inom Skånepolisen och ansiktet utåt när något har hänt. Till skillnad från de många poliser som inte alls tycker om att figurera framför TV-kamerorna, uppskattar Ewa-Gun verkligen journalister. I Ystad är hon ”världsberömd” som historieberättare av rang. Hon är en populär och flitigt anlitad föreläsare som älskar att stå på scenen och dela med sig av de många dråpliga situationer som hon ställs inför i sitt arbete som polis. Ju mer man lyssnar på Ewa-Gun, desto mer undrar man: Är det kanske hon som är Kurt Wallander...?

Tareq 2019

Mat och kärlek

Tareq Taylor

Onsdag 27 mars 19.00

Kvällen soppa: Potatis- och morotssoppa med curry och crème fraiche

Tareq Taylor - TV-kocken, krögaren, kokboksförfattaren, sommarprataren i P1 med mera är tillbaka igen på Hillesgårdens scen. Förra gången var han här tillsammans med vår mästerlige ”husintervjuare” Bertil Svensson hösten 2015. Men nu är det alltså dags igen att vi får ta del av hans oerhörda kunskap om och kärlek till mat. Många är de utmärkelser han fått för sitt kunnande och inte minst det ekologiskt, närproducerade ligger honom varmt om hjärtat. Han är inte bara en känd och omtyckt matprofil i Sverige utan i hög grad också internationellt, där hans TV-serie Tareq Taylor’s Nordic Cookery sänds i över 100 länder världen över. Det blir förvisso en ”matnyttig” kväll!

Janne Schaffer

Janne Schaffer Music Story

Janne Schaffer

Onsdag 3 april 19.00

Kvällen soppa: Grönsakssoppa med svarta linser och crème fraiche

Gitarristen Janne Schaffer - som bland annat var en av originalmusikerna på över 50 av ABBA:s ca 110 låtar - gör ikväll sitt andra besök på Hillesgårdens scen. För nästan exakt 10 år sedan gladde han oss första gången med sin gitarr men nu är det hög tid igen. Han har en karriär som sträcker sig långt över landets gränser. Inte minst i USA har han haft han stora framgångar. Han tar oss ikväll med på en musikalisk resa där han spelar och berättar om sina möten med Bob Marley, Ted Gärdestad, ABBA, Björn J:son Lindh och Electric Banana Band. En hel del egna låtar blir det förstås också.

Dûn Aengus

Högtryck på irländska

Dûn Aengus

Onsdag 10 april 19.00

Kvällens soppa: Krämig potatis- och purjolökssoppa

Peter Andersson (tenorbanjo/sång) och Martin Rahmberg (gitarr/sång) utgör tillsammans den rutinerade ”irländska” duon Dûn Aengus. Gruppens namn har de hämtat från en plats de båda älskar på den lilla ön Inishmore på Irlands västkust. Det är fjärde gången Peter och Martin gästar oss. Våren 2015 gav de en välgörenhetskonsert här till förmån för hemlösa. Peter och Martin har musicerat ihop sedan 1986 och började en gång sin resa som gatumusiker. Idag är gruppen flitigt anlitad av Europas största musikpubar men helst spelar de förstås på sin älskade ö Irland. Dûn Aengus har en rik repertoar av klassiska irländska visor och traditionell dansmusik som jigs och reels men är inte främmande för att väva in skotska influenser. Med Peter och Martin på scen lovar vi ett högtryck och en stämning man inte bör missa!

Danne Stråhed

En liten stund

Danne Stråhed & Dynamo

Onsdag 17 april 19.00

Kvällens soppa: Rostad morotssoppa med curry och lime

"En liten stund" heter skånske musikanten och låtskrivaren Danne Stråheds senaste skiva. Det är femte gången - minst! - som Danne gästar oss och han kommer med delar av sitt band Dynamo. Sedan han släppte sitt album Solosång 1998 med svensktoppsraketen La' de' leva, har han skrivit massor av härlig musik och jordnära texter. Med Danne på scenen svänger det hej vilt i lokalen - det är svårt att sitta still och man sjunger gärna med i hans välkända, härliga texter. Till och med icke-skåningar sjunger med i den urskånska När en flicka talar skånska, även om det kanske inte låter så skånskt... Ikväll bjuder Danne oss som alltid på många av sina älskade ”örhängen”. Han säljer även sina skivor under kvällen.

Gunnar wETTERBERG

Skånes historia 1720-2017 – Den fredliga revolutionen

Gunnar Wetterberg

Onsdag 24 april 19.00

Kvällens soppa: Bladspenatsoppa med ägghalva

Årets vinnare av ”På spåret”, historikern Gunnar Wetterberg är här igen till mångas förtjusning. I ”På spåret” visade han verkligen upp sin kunskapsbredd - det är inte bara historia han är suverän i, vilket han också visat upp som ’oraklet’ från ”Fråga Lund”. Att han har starka band till Skåne beror bland annat på att han ”är gjord på soffan på Ängelholms gamla tingshus”, där fadern var domare. Själv har han en gård i Skånes Fagerhult där han varannan vecka ”klipper 20 000 kvadratmeter gräs!” Förutom Skånes historia i tre band har Gunnar nyligen skrivit och gett ut Träd som är just - en bok om träd! Bland annat handlar den om hur vi bör skydda oss för skogsbränder. I kvällens föredrag handlar det dock om idel historia - om den fredliga revolutionen fram till 2017.

Benny

Storseans

Benny Rosenqvist

Torsdag 25 april 19.00

Kvällens soppa: Tunn ärtsoppa med färsk timjan och ärtcrisp

Benny Rosenqvist, som gästar oss i kväll för tionde (!) gången har tagit på sig uppgiften att hjälpa människor när de har det som svårast i livet och hitta tillbaka till livsvägen. Utöver att Benny är flitigt anlitad som medium och föreläsare i hela Norden är han ständig medarbetare i Hemmets Journal och tidningen Nära och författare till över tio böcker. Hans bok, ”Ljusfolket: andra sidan – så funkar det”, är hans bästsäljare, som länge varit slut på förlaget. Benny kommer att visa oss att döden faktiskt inte är något att vara rädd för. Det blir i kväll bland annat en storseans, då han förmedlar budskap från andra sidan.


*** Onsdag 1 maj ingen föreställning. ***


 

Özz 2

Ännu mera STANDUP med Özz

Özz Nûjen

Onsdag 8 maj 19.00

Kvällens soppa: Röd linssoppa med rostad paprika, tomat och kokos

Komikerproffset,manusförfattaren, skådespelaren, programledaren m.m. Özz Nûjen är tillbaka igen och bjuder oss ikväll på ännu en härlig standup-afton Som åttaåring flydde han med sin familj från Turkiet och kom så småningom till Sverige, närmare bestämt till Stockholm. Inom showbiz har Özz gjort ”allt”: förutom standup i alla former även teater (vad sägs om Puck i Shakespeares En midsommarnattsdröm?), TV-showen Statsminister Özz Nûjen, Julkalendern, programledare i radions Ring så spelar vi och mycket mer! 2014 utsågs han till Årets manliga komiker och hans solo-shower har dragit storpublik. Två gånger har han varit sommarpratare i Sommar i P1 och han har medverkat i flera filmer. 2012 fick Özz Svenska freds- och skiljedomsföreningens fredspris. Tillsammans med Måns Möller har Özz bl.a. turnerat med succéföreställningen Världens historia – den osminkade sanningen, som vi kunde få ett litet smakprov på förra året, då de båda besökte Hillesgården. Det blir en garanterat skrattfylld kväll med Özz!

Lena Frisk

Sjukt kul med Frisk & hennes gäster

Lena Frisk

Onsdag 15 maj 19.00

Kvällens soppa: Tibetansk grönsakssoppa med nudlar

Även denna kväll blir det skratta av, när dansaren, musikalartisten, programledaren m.m. Lena Frisk för tredje gången äntrar Hillesgårdens scen, denna gång tillsammans med några av sina nyfunna komiska talanger. Hon ”hittar” ideligen nya - kan undra var dom finns...? Våren 2011 gästade Lena oss i en härlig ståuppföreställning, där hon verkligen levde upp till utmärkelsen Årets kvinnliga komiker några år tidigare, där juryns motivering löd: ”Med sin vassa tunga, sceniska begåvning och ett djävlar anamma har hon blivit den nya ståuppdrottning som Sverige längtat efter.” Det var förvisso en del år sedan men vi kan lova: Det blir minst lika roligt ikväll!

Ollejönsson

De sista ljuva åren

Olle ”Lasse Stefanz” Jönsson

Onsdag 22 maj 19.00

Kvällens soppa: Vår ängamatssoppa

Djupt inne i Kristianstadskogen bor han kvällens gäst - dansbandsikonen och frontfiguren i Lasse Stefanz, Olle Jönsson. Det är här han laddar sina batterier mellan alla spelningar tillsammans med familjen och omgiven av hästar, får, hundar, katter, papegojor och en ödla. ”Jag är två personer”, säger Olle själv. ”Hemma är jag pappa Olle men när jag kliver in i bussen blir jag artisten Olle”. För sjunde gången gästar han nu Hillesgården! Historien om Lasse Stefanz började 1967 i ett hönshus i utkanten av Olles hemstad Kristianstad. Ingen i bandet anade väl då att man en dag skulle komma att utses till Nordens största dansband. ”Skulle jag levt om mitt liv”, säger Olle, ”då hade jag blivit sångare.I Lasse Stefanz!”


Med reservation för ändringar av vilken soppa som serveras.


Våra program genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev: