Underhållning varje vår och höst

Våren 2020 inleds programmet i april.

Onsdagarnas program börjar 19.00 om det inte står något annat, och pågår cirka två timmar inklusive paus. Boka biljetter, klicka här.

Vi serverar en nylagad soppa med ostsmörgås för endast 79 kronor varje programkväll från klockan 17.00. Du kan också äta från vår vanliga meny.

Här är namnen på alla som har uppträtt på Hillesgården under årens lopp.

 

Program hösten 2019:

Py Bäckman
Carina E NIlsson

Py Bäckman & Carina E Nilsson

Höstguld – betraktelser ur livet

Denna föreställning är framflyttad till 2020.

Tobias Persson

Tobias Persson

Klart till halvklart – en omväxlande kväll

Denna föreställning är framflyttad till 2020.

Göran Mörkeberg

Göran Mörkeberg

Intelligenta rörelser – för hälsan. En introduktion till Feldenkreis-metoden.

Torsdag 12 september 19.00

Kvällens soppa: Krämig svartkålssoppa med grädde

Denna kväll handlar om rörelse, tankar, känslor, sinnesintryck och om hur detta påverkar din hälsa. Du kommer att få kunskaper om hur du med intelligenta rörelser kan påverka din hälsa. Troligen kommer du att upptäcka en del saker om dig själv och hur du agerar som du inte hade en aning om. Du kommer att få veta mera om hur din hjärna och ditt välbefinnande påverkas av hur du rör dig. Teori varvas med en del praktiska övningar. Kanske blir det ett och annat skratt också... Din guide under kvällen är Göran Mörkeberg från Malmö, sjukgymnast sedan 1982 och en av Sveriges mest erfarna Feldenkraispedagoger. Han har mer än 30 års erfarenhet av rehabilitering inom idrott, smärta och neurologi och har jobbat med människor i alla åldrar - från bebisar till 90-åringar, såväl funktionshindrade som elitidrottare.

Hasse Andersson

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson

Nu är han här igen!

Med musikanterna Johan Pihleke och Niklas Brandt.

Onsdag 18 september 19.00

Kvällens soppa: Broccolisoppa med västerbottenost

Ja, ni har väl märkt att vi har ”prenumererat” på Hasse Andersson? Så nu är han här igen! Till allas glädje - med sång och musik som man blir så glad av. Och för ett tag kan man glömma vardagen och sjunga med i alla härliga välkända låtar. Någon närmare presentation lär han inte behöva heller vid det här laget. Sedan han 2015 vann Melodifestivalen med Guld och gröna skogar är han en kär vän i alla svenska hem. Han har beundrare i alla åldrar - han får till och med nappar hemskickade av sina yngsta fans! Kom och njut och sjung med!

Ewa-Gun Westford

Ewa-Gun Westford

Polis, polis, porslinsklockstapel! 46 år i allmänhetens tjänst.

Onsdag 25 september 19.00

Kvällens soppa: Röd linssoppa med tomat och kokos

Ystads mesta kändis, Ewa-Gun Westford, är här - för tredje säsongen i rad! På allmän begäran!  I kväll berättar hon på sitt oefterhärmliga sätt om spännande och dråpliga upplevelser i sitt arbete som polis - och människa. Om de båda går att skilja åt hos Ewa-Gun. Som Skånepolisens ansikte utåt ser vi henne allt som oftast i TV där hon trivs som fisken i vattnet. Hon är till skillnad från många kollegor som intervjuas av media ganska förtjust i journalister, mycket eftersom att hon älskar att berätta. Det blir en kväll fylld av spänning och humor - mycket humor!

Cristoffer Escoz

Cristoffer Escoz

En salig blandning av humor, allsång, rock’n’roll och imitationer

Onsdag 2 oktober 19.00

Kvällens soppa: Krämig potatis och purjolökssoppa

Redan som ung gymnasist började Cristoffer Escoz skriva egen musik och egna texter. Han började sin karriär med albumet ”Road signs” och uppträdde till en början som sångare i popbandet ”Purple Kangaroo” men sedan tio år tillbaka är han soloartist på heltid och turnerar i bland annat Europa och Latinamerika. Men han är ändå inte ensam på sina turnéer - eftersom han imiterar i såväl tal som i sång har han alltid ”sällskap” av ett flertal kända artister/personligheter - allt från Leif GW Persson till Per Gessle och Guns’n’Roses. Ja, han sjunger till och med duett med sig själv, där han imiterar både sångare och sångerska!

Eva Ohlsson

Ewa Ohlsson

Storseans

Onsdag 9 oktober 19.00

Kvällens soppa: Rostad pumpasoppa med chili och vitlök

Tillbaka igen! Ett av landets mest anlitade medier är tillbaka igen för ännu en storseans. Sin förmåga upptäckte hon när hon var i tjugoårsåldern. För att lära sig mer gick hon på utbildningar vilket gjorde att hon kunde förstå och tolka saker som hänt tidigare i hennes barndom. Ewa har arbetat som medium i hela sitt vuxna liv och med seanser de senaste femton åren. I tidningarna Året Runt och Nära kan man då och då läsa om henne och hennes unika gåva. Ewa ber oss vara medvetna om att det inte är hon själv som bestämmer vem som kommer på besök, utan att hon enbart används som en kanal. Ännu ett spännande möte med ”andra sidan”...

Karin Laserow

Karin Laserow

Antikviteter – livets krydda!

Onsdag 16 oktober 19.00

Kvällens soppa: Potatis- och morotssoppa med curry och crème fraiche

Uttrycket ”att brinna för något” räcker egentligen inte till, när det gäller att beskriva Karin Laserow och hennes relation till antikviteter! När man ser henne och hennes otroliga kroppsspråk då hon berättar om de olika föremålen i TV 4:s ”Bytt e’ Bytt” och dessutom hör hennes lyriska beskrivningar av varje föremål - ja, då blir det nästan som en kärleksförklaring, en romantisk dikt, en färgstark tavla. Dessutom har hon en härlig humor och ”bjussar” verkligen på sig själv till 200 procent - om det vore möjligt! I kväll får vi en ny injektion av denna härliga personlighet som är så kär i antika föremål som man bara kan bli! Varför just antikviteter? Så här förklarar Karin själv: ”Jag älskar när dåtid möter nutid och den dynamik som uppstår, när man blandar gammalt och nytt”.

Kristin Kaspersen
Benny Rosenqvist

Kristin Kaspersen & Benny Rosenqvist

Dansen gav mig tillbaka glädjen i livet

Torsdag 24 oktober 19.00

Kvällens soppa: Broccolisoppa med västerbottenost

Efter många trägna försök har det äntligen lyckats oss att få hit henne, Kristin Kaspersen. Och det är tack vare vännen Benny Rosenqvist som också introducerade hennes storasyster Malin Berghagen på Hillesgården. Efter segern i våras i Let’s Dance torde väl närmare presentation vara ganska överflödig egentligen, men kanske vet inte alla att Kristin har ett mycket skiftande bagage i sin ”livskoffert”: Bland mycket annat  har hon utbildat sig till flygvärdinna, gjort en mängd TV-program som programledare för bland annat Fångarna på fortet, Biggest Loser och Spårlöst för att bara nämna några. Hon har också fungerat som moderator och skrivit tre böcker om träning, mat och hälsa. Hon stod sin mor Barbro ”Lill-Babs” Svensson mycket nära och hennes bortgång tog Kristin oerhört hårt. Det var tack vare deltagandet i Let’s Dance som hon återfick glädjen i livet.

Björn Natthiko Lindeblad

Hillesgårdspriset för medmänsklighet

Lyssna på årets pristagare Björn Natthiko Lindeblad

Söndag 27 oktober 11.00-15.00 inkl. festlunch, seminarium och kaffe med prisbakelse

Björn Natthiko Lindeblad visar många människor vägen till den visdom och inre frid som är så välbehövlig i vår tid. Därför får han årets Hillesgårdspris för medmänsklighet. Björn Natthiko Lindeblads väg genom livet har inneburit flera tvära kast. Först var han en framgångsrik näringslivstopp, därefter tillbringade han 16 år som buddhistmunk i både öst och väst. Efter återkomsten till Sverige har han delat sina tankar och erfarenheter genom föreläsningar, poddar och retreater. Dessutom har han framträtt i radio och TV i många intervjuer och som lyssnarnas val som sommarpratare. Han får årets pris för att han på ett anspråkslöst och humoristiskt sätt, och med stor och sårbar öppenhet kring sina egna livsbekymmer, når fram med ett enkelt men ändå djupt begrundat budskap om visdom och inre frid som verkligen behövs i vår ytliga och uppstressade tid, skriver prisets jury i sin motivering.

Lennart Palm

Lennart Palm

Från gravvalvsvarligt till dödskul – del 2

Onsdag 30 oktober 19.00

Kvällens soppa: Grönsakssoppa med svarta linser och crème fraiche

Han är kanske mest känd från Melodikrysset men Lennart Palm har många fler strängar på sin lyra, inte minst i form av ett stor intresse för högreståndsgravar från 1600- och 1700-talen. Lennart är i grunden musiker och det är som sådan han ”snubblade” över alla adelsgravar från barocken. Många gånger deltog han i konsertturnéer i svenska kyrkor och förundrades då över alla de mer eller mindre okända och många gånger illa vårdade kulturskatter som gravvalven över adel och prästerskap utgjorde. Under åren har Lennart dokumenterat ett stort antal runt om i Sverige. Han har även deltagit i restaureringsprojekt och biträtt bland annat Kungliga Livrustkammaren med information. Det blir en mycket intressant och - genom Lennarts härligt humoristiska berättarstil - inte minst en dödskul kväll med massor av skratt!

Björn Skifs
Bertil Svensson

Björn Skifs & Bertil Svensson

Underhållande irrfärder

Onsdag 6 november 19.00

Kvällens soppa: Bladspenatsoppa med ägghalva

Äntligen här! Vi är överlyckliga att äntligen få se honom som gäst på Hillesgården, Björn Skifs. Ständiga turnéer och föreställningar, filmer och annat har hittills hindrat honom från att kunna styra färden hit. I kväll får vi med Bertil Svenssons hjälp lära känna både artisten och privatpersonen Björn. Han föddes in i en musikalisk familj med en far som var revymakare och mor och syster som var ”primadonnor” där. Förutom att Björn själv också agerade i pappans revyer, satte han som 12-åring upp egna shower under namnet ”Rock-Nalle”. Och på den vägen är det...

Inez o Rickard

Inez Berete Rubin

Försoningen - 120 stygn senare!

Onsdag 6 november 19.00

Denna föreställning är tyvärr inställd.

Siw Carlsson

Siw ”Augustina” Carlsson

Mitt liv och Augustinas

Vid pianot: Markus Sylvander

NY TID: Torsdag 14 november 19.00

Kvällens soppa: Krämig potatis- och purjolökssoppa

För åttonde gången är hon tillbaka igen, men det har gått hela nio år sedan vi sist såg Siw ”Augustina” Carlsson på Hillesgårdens scen kämpa med att tvinga in sin lekamen i ett par alldeles för små strumpbyxor - en helt obetalbart härlig scen, då man skrattade så tårarna rann! (Hoppas vi får se det igen - det är lika vansinnigt roligt varje gång!) Siw som har ett förflutet som dansbandssångerska har i kväll med sig en ackompanjatör, pianisten Markus Sylvander, så bland mycket härlig humor blir det också sång av Siw - eller blir det Augustina? Ja, när Siw är på scenen vet man aldrig vad som kan hända - faktiskt vad som helst! Det enda man med säkerhet vet är att det blir många, glada skratt under kvällen!

Toni Rhodin

Toni Rhodin

Samlom, Salabamlom! Om Brazil Jack och cirkusfamiljen Rhodin

Onsdag 20 november 19.00

Kvällens soppa: Grönsakssoppa med svarta linser och crème fraiche

Skådespelaren och entertainern Toni Rhodin tar ikväll steget ut från manegen upp på Hillesgårdens scen och tar oss med in i cirkusens magiska värld. Vi får följa showfamiljen Rhodin från 1860-talet med Brazil Jacks pappa, professor Max Alexander, fram till dagens toppmoderna Cirkus Brazil Jack. Familjen Rhodin har sysslat med cirkus, tivoli, teater, djurdressyr, musik och balett i fem generationer. På sitt fängslande sätt berättar Toni om familjens brokiga cirkusliv med fantastiska historier och hisnande äventyr. ”Vem var det som inte kunde komma på kalas för isbjörnarna? Varför slickade alla på den vita clownen?” Det blir med andra ord äkta cirkushistoria berättad av en som ”fötts i manegen”.

Monica Forsberg
Bertil Svensson

Monika Forsberg & Bertil Svensson

En titt i backspegeln!

Onsdag 27 november 19.00

Kvällens soppa: Potatis- och morotssoppa med curry och crème fraiche

Det är ju ett allmänt känt faktum att bakom varje framgångsrik man står en fantastisk kvinna som inspirerar till och möjliggör framgången! Så bakom sin man Hasse ”Kvinnaböske” Andersson finns hustrun Monica Forsberg, som ju är mer än känd själv för allt hon presterat och presterar: Hon är sångerska, låtskrivare, skådespelare och röstskådespelare. Hon är speciellt omtyckt för sina uttrycksfulla och poetiska sångtexter och har två gånger vunnit Melodifestivalen som sångtextförfattare - det var t.ex. Monica som skrev texten till Carola Häggkvists vinnarlåt ”Främling”. Som revyskådespelare har hon också kunnat ses dels i Peter Flacks revyer i Degerfors, dels i Arlövsrevyn hos Kent Nilsson tillsammans med bland andra Jarl Borssén. I kväll tar hon tillsammans med vår eminente ”husintervjuare” Bertil Svensson ”En titt i backspegeln”.

Olle Jönsson

Olle ”Lasse Stefanz” Jönsson

Lär dig älska, glömma och förlåta (+ en vigsel!)

Onsdag 4 december 19.00

Kvällens soppa: Tunn ärtsoppa med timjan och ärtcrisp

Till vardags hittar man Olle djupt inne i Kristianstadskogen där han bor med familj och djur - massor av djur: hästar, får, hundar, katter, papegojor och en ödla. Det är där han samlar krafter och laddar sina batterier för att klara av ett många gånger tufft turnéliv. ”Det är tufft att aldrig kunna vara riktigt privat, att hela tiden bli bedömd. Därför är det skönt att komma hem hit och bara lägga sig på gräsmattan med hundarna och titta upp på himlen” säger Olle själv. Med sina sånger vill han alltid beröra som den känslomänniska han är - och berör gör han sannerligen med sin fantastiska röst! Någon gång under kvällen vill Olle gärna förrätta en vigsel - så är ni intresserade av att knyta hymens band, så hör av er! Det blir som alltid en härlig kväll med mycket sång och känslor!


Med reservation för ändringar av vilken soppa som serveras.


Våra program genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev: