Om oss

Hillesgården är öppen året runt, och du hittar många olika saker att göra och uppleva hos oss.

Hillesgården finns sedan 1996 och ägs av Stiftelsen Hillesgården. Stiftelsen drivs helt utan privata ägarintressen, och den är politiskt och religiöst obunden.

Vår vision är att en ljus framtid är möjlig. Vi vill att Hillesgården ska vara en själens oas och en källa till välbefinnande och livsglädje. Alla människor är välkomna till Hillesgården precis som de är, för att stärka sin hälsa och ta del av ett brett utbud av aktiviteter och verksamheter som kan ge allt från en stunds avkoppling till inspiration, reflektion och självinsikt. Hillesgården välkomnar också människor att ta del av gemenskapen och glädjen i ett prestigefritt arbete i grupp.

Vi som arbetar här, och våra volontärer, bygger sakta men säkert upp ett antal verksamheter på Hillesgården. En vacker park, restaurang, hörsal och konferenslokaler, övernattningsrum, konsthall och olika butiker finns på plats, samt erbjudanden om behandlingar och alternativa terapier, underhållning, intressanta kurser och föreläsningar.

Men detta är bara en början. Vi bygger för närvarande upp Hälsans hus, som ska bli ett komplementärmedicinskt centrum. Med hjälp av bland annat ett lån från Ekobanken har vi köpt in nio hektar mark, och börjat med ekologisk odling på en del av den marken.

Hillesgården är ett dynamiskt framtidsprojekt som också du kan engagera dig i och bidra till.

Vår verksamhetsberättelse för år 2020.

Röster om Hillesgården

I podden Medvetna val intervjuas Stiftelsen Hillesgårdens ordförande Fredrik Lidman (mars 2021). Avsnittet finns där poddar finns, samt här: Bäst för världen tillsammans med Hillesgården – en dialog om medvetna val med Fredrik Lidman.

Tidningen Huffington Post har publicerat ett mycket positivt reportage om Hillesgården, läs det här. (Texten är på engelska.)

Ekobankens tidning Goda affärer skriver om Hillesgården. (Artikeln är på sidan 3 i pdf-filen.)

Vi stöder skolornas trafiksäkerhetskampanj i Klippans kommun

Hillesgården bidrar sedan många år till cykelhjälmar och säkerhetsvästar till eleverna i Klippan.

InfoPoint

Hillesgården är en InfoPoint för Klippan och Söderåsen-regionen. En InfoPoint är en enklare form av turistinformation. Klippans InfoPoints finns på besöksmål, boenden eller butiker
och kan hjälpa dig med de vanligaste frågorna om vår kommun.

Banbrytande ledarskap

Som ett sätt att stödja utvecklingen av tillitsbaserade organisationer och framtidens ledarskap arrangeras programmet Banbrytande ledarskap. Detta sker inom ramen för den fristående Stiftelsen Hillesgårdsakademin.

Hillesgårdspriset för medmänsklighet

Hillesgårdspriset för medmänsklighet delas ut varje år sedan 2006. Syftet är att visa för världen att det finns många goda initiativ och exempel på samhällsutveckling som grundar sig på en stark tilltro till människans sanna och kärleksfulla natur. Priset delas ut av den fristående, allmännyttiga Stiftelsen Hillesgårdspriset. Du kan föreslå pristagare och stödja priset på olika sätt! Prisutdelning sker vid en särskild ceremoni varje höst, och då ordnas också ett seminarium med pristagaren.