Skip to content

Föreställningar

I höst blir det onsdagsunderhållning igen! Det blir tolv kvällar, du hittar allihop nedan.

Vi öppnar för biljettbokning måndag 6 september. Boka biljetter här.

Du som är stödmedlem får köpa biljetter redan söndag 5 september! Bli stödmedlem nu

Programmen pågår cirka två timmar inklusive paus. Vi följer självklart myndigheternas rekommendationer vad gäller avstånd mellan sittplatser och sällskap.

Vi serverar en nylagad soppa med ostsmörgås varje programkväll från klockan 17.00, det kostar 89 kronor.

Alla sopporna är vegetariska och många av grönsakerna i dem kommer från vår egen odling.

Du kan naturligtvis också äta från vår vanliga meny! Vi har flera varmrätter samt pajer och smörgåsar.

Artister som uppträtt hos oss

Genom åren har mängder av artister uppträtt på Hillesgården, allt från Maud Adams och Sonja Aldén till Siw Malmkvist, Rachel Molin och Pernilla Wahlgren. På den manliga sidan kan vi bland annat nämna personer som Loa Falkman, Robert Gustafsson, Kjell Lönnå, Tareq Taylor och Ingvar Oldsberg.

Höstens program

Onsdagar 19.00, om inget annat anges.

Ewa Olsson

15 sep:

Ewa Olsson  – Storseans

Kvällens soppa: Zucchinisoppa med parmesan

Ewa Olsson, som är ett av landets mest anlitade medier, är tillbaka igen hos oss. Sin förmåga upptäckte hon när hon var i tjugoårsåldern. För att lära sig mer gick hon på utbildningar vilket gjorde att hon kunde förstå och tolka saker som hänt tidigare i hennes barndom. Ewa har arbetat som medium i hela sitt vuxna liv och med seanser de senaste cirka tjugo åren. I tidningarna Året Runt och Nära har vi också kunnat läsa om henne och hennes unika gåva. Ewa ber oss vara medvetna om att det inte är hon själv som bestämmer vem som kommer på besök så att säga, utan att hon enbart används som en kanal. Det blir ett nytt spännande möte med ”andra sidan”…

Ewa-Gun Westford

22 sep:

Ewa-Gun Westford – Coronan på verket i sista sucken som polis

Kvällens soppa: Broccolisoppa med vitt vin

Till mångas glädje är hon nu tillbaka igen, polisen och medmänniskan Ewa-Gun Westford. Hon är kommunikationsansvarig inom Skånepolisen och ansiktet utåt när något har hänt. I sommar har vi därför sett henne ofta figurera i TV i samband med stenkastningsattackerna mot ett stort antal bilar i Ystadstrakten. Till skillnad från de många poliser som inte alls tycker om att figurera framför TV-kamerorna, uppskattar Ewa-Gun verkligen journalister. I Ystad är hon ”världsberömd” som historieberättare av rang. Hon är en populär och flitigt anlitad föreläsare som älskar att stå på scenen och dela med sig av de många dråpliga situationer som hon ställs inför i sitt arbete som polis. Ju mer man lyssnar på Ewa-Gun, desto mer undrar man: Är det kanske hon som är Kurt Wallander…? Och desto mer vill man höra henne berätta!

Dún Aengus

OBS! Torsdag 30 sep:

Dún Aengus – En irländsk odyssé. Högtryck på irländska

Kvällens soppa: Blomkålssoppa med kokossmak

Peter Andersson (tenorbanjo/sång) och Martin Rahmberg (gitarr/sång) utgör tillsammans den rutinerade ”irländska” duon Dún Aengus. Gruppens namn har de hämtat från en plats de båda älskar på den lilla ön Inishmore på Irlands västkust. Det är minst femte gången Peter och Martin gästar oss. Våren 2015 gav de exempelvis en välgörenhetskonsert på Hillesgården till förmån för hemlösa. Peter och Martin har musicerat ihop sedan 1986 och började som gatumusiker. Idag är gruppen flitigt anlitad av Europas största musikpubar men helst spelar de förstås på sitt älskade Irland. Dún Aengus har en rik repertoar av klassiska irländska visor och traditionell dansmusik som jigs och reels men är inte främmande för att väva in skotska influenser. Med
Peter och Martin på scenen lovar vi ett högtryck och en stämning man inte bör missa!

Thomas Wiehe

6 okt:

Thomas Wiehe – Det glada 70-talet

Kvällens soppa: Klar grönsakssoppa med timjan & vitlök

Thomas Wiehe har varit verksam inom musikbranschen sedan 1967, och han har en fil.kand. i musik, teater, pedagogik samt religionshistoria, bland annat från Malmö musikhögskola och Lunds universitet. Ikväll berättar och spelar han från sina 50 år i musikens tjänst. Han minns sitt glada 70-tal när musikrörelsen var ung och proggen var på uppåtgående. Han kåserar om en tid när musiken blev var mans egendom och allt var möjligt, även politiska förändringar. Skivbolagen växte som svampar ur jorden, olika musikforum gjorde det möjligt för den unga generationen att göra sin röst hörd och det fördes djupsinniga politiska diskussioner. Världen var fortfarande begriplig och möjlig att förbättra.

Benny Rosenqvist

13 okt:

Benny Rosenqvist – 1. Väl valda ord om det positiva som förändrar världen 2. Storseans

Kvällens soppa: Potatis- & spenatsoppa

Benny Rosenqvist har tagit på sig uppgiften att hjälpa dem som har det svårt i livet att hitta tillbaka till livsvägen. Utöver att Benny är flitigt anlitad som medium och föreläsare är han ständig medarbetare i Hemmets Journal och Nära samt författare till ett antal böcker. I kväll kommer han att trots pandemi och elände både här och ute i övriga världen plocka fram de positiva förändringar som trots allt sker omkring oss. Efter paus blir det storseans, då han förmedlar budskap från ”andra sidan”.

Ewa Olsson

20 okt:

Ewa Olsson – Storseans

Kvällens soppa: Soppa med röda linser & tomat

Ewa Olsson, som är ett av landets mest anlitade medier, är tillbaka igen hos oss. Sin förmåga upptäckte hon när hon var i tjugoårsåldern. För att lära sig mer gick hon på utbildningar vilket gjorde att hon kunde förstå och tolka saker som hänt tidigare i hennes barndom. Ewa har arbetat som medium i hela sitt vuxna liv och med seanser de senaste cirka tjugo åren. I tidningarna Året Runt och Nära har vi också kunnat läsa om henne och hennes unika gåva. Ewa ber oss vara medvetna om att det inte är hon själv som bestämmer vem som kommer på besök så att säga, utan att hon enbart används som en kanal. Det blir ett nytt spännande möte med ”andra sidan”…

Anders Kompass

27 okt: INSTÄLLT

Anders Kompass – Inspirerande möten under mina år inom UD och FN

Kvällens soppa: Rostad pumpasoppa med lite chili

OBS: Inställt. Anders Kompass framträder i stället 27 april 2022 hos oss.

Anders Kompass fick som chef för fältarbetet vid FN:s kontor för mänskliga rättigheter i juli 2014 en rapport om att franska fredsbevarande FN-soldater begick sexuella övergrepp mot barn i Centralafrikanska Republiken. Han informerade genast Frankrikes biträdande FN-ambassadör i Genève och skickade över rapporten – något han fick ett varmt tack för av den franska regeringen. Men Anders närmsta chef hävdade att han brutit mot FN:s regelverk och lämnat ut hemlig information. Man stängde av honom från sin tjänst, något man fick ta tillbaka sedan en intern FN-domstol förklarat avstängningen olaglig. Anders sa dock upp sig. Genom hela sin karriär har han kämpat för sanning och rättvisa och levererat åtskilliga obekväma sanningar. 2016 fick han Hillesgårdspriset för medmänsklighet och mod. I kväll berättar han om många av de intressanta personligheter han mött under sin tid inom UD och FN.

Lennart Palm

3 nov:

Lennart Palm – 1. Ännu mera gravallvarligt & dödskul 2. Musikkryss

Kvällens soppa: Rostad pumpasoppa med lite chili

Organisten och humoristen (!) Lennart Palm var bara åtta år när han 1969 gjorde sitt första betalda framträdande. Då liksom nu är det orgel som gäller och som frilansande musiker har han samarbetat med allt från Göteborgsoperan till Sean Banan! På Hillesgården har han uppträtt tillsammans med Stefan Ljunggren ett flertal gånger. Men förutom musiken har Lennart en unik hobby, som väcktes under en turné med Lill-Babs. Han undersöker och registrerar våra svenska adelsmäns gravar och är i dag en högt respekterad sakkunnig på området. Inget lockande ämne kan tyckas men ack så fel! En recensent skriver så här: ”Många historieberättare har jag mött men absolut ingen roligare än Lennart Palm! Efter tre minuter låg folk över borden och skrattade. Jag måste bara få höra honom igen! Jösses så roligt! Förstår inte att TV har missat detta!”. En annan recensent skriver: ”Över 100 personer (=fullsatt) hade samlats för att lyssna till Lennart Palms märkliga hobby. I sitt föredrag grävde han fram berättelser om originella och fascinerande personligheter i gamla, och i en del fall utslocknade, adelsätter. Palms humor och sympatiska Lerum-dialekt fick oss alla att njuta av historierna”. Ett gott råd för kvällen: Vill du ha dig ett gott skratt så… Knö daj in!

Mikael Neumann

10 nov:

Mikael Neumann – Herre med gitarr. En musikalisk stand-up med glimten i örat.

Foto Claes Westlin.

Kvällens soppa: Potatis- & purjolökssoppa

Skådespelaren, gitarristen, sångaren, entertainern, textförfattaren, låtskrivaren med mera Mikael Neumann är en ofta sedd och kär gäst på Hillesgården. Sin scendebut gjorde han tillsammans med pappa Ulrik Neumann och storasystern Ulla ”Sniff” Neumann i Helsingfors, Finland. De turnerade sedan runt i stora delar av Europa men även i Asien och Afrika, då under namnet ”3 x Neumann”. Senast Mikael gästade Hillesgården var med ”Kanske världens bästa julshow” tillsammans med Sven Melander och Tommy Juth. Gissa om här skrattades! Den här gången blir det i sanning ännu en kväll i musikens och humorns tecken, när Mikael äntrar scenen. Estradören Mikael behärskar ju som bekant det mesta – inte minst är han en briljant ordlekare ”med glimten i örat”!

Karl-Erik Edris

17 nov:

Karl-Erik Edris – Hopp mot alla odds

Kvällens soppa: Långstekt kål- & löksoppa

Visst kan man tro att det är på väg åt skogen för både gamla Sverige och världen om man som god medborgare läser tidningar, lyssnar på radio, ser på TV och följer debatten i sociala medier. Det finns nästan ingen hejd på farhågorna, missnöjet och ilskan. Men Karl-Erik Edris har satt ”Hopp mot alla odds” som titel på sin föreläsning för att han är hjärtligt trött på allt missmod och alla undergångsstämningar. Problem som behöver hanteras bättre finns det förstås gott om. Men inte är man som klokast när man är arg, misstänksam och pessimistisk. Som Karl-Erik ser på saken har vi människor en väldig konstruktiv och skapande kraft. Men vi måste tro på oss själva och ta fasta på våra bättre sidor. Gör vi det så har vi all anledning att hoppas på en ljus framtid. Så missa inte det här tillfället att ta del av Karl-Eriks tänkvärda och inspirerande perspektiv på vår tid.

Benny Rosenqvist

24 nov:

Benny Rosenqvist – 1. En magisk afton då vad som helst kan hända 2. Storseans

Kvällens soppa: Thailändsk grönsakssoppa med champinjoner

Benny Rosenqvist kommer tillbaka igen med sin magiska afton ”då vad som helst
kan hända…” Efter paus blir det storseans.

Thomas Petersson

1 dec:

Thomas Petersson – Gott & blandat. En humoristisk blandning av salt, sött och lite segt

Kvällens soppa: Solig rotfruktssoppa med curry & citron

Visa Covid-pass när du kommer. Från 1 december krävs det för all publik vid evenemang med mer än 100 personer. 

”Sveriges farskung” är tillbaka igen på Hillesgårdens scen – för minst 12:e gången, lika många gånger som han varit med i Diggiloo! Och man vill bara ha mer av denne härligt humorsprudlande hallänning. Namnet? Thomas Petersson så klart! Hans recept för sina uppträdanden är att han ”…säger sanningen, ljuger, berättar vad folk redan vet och luras.” Med glädje och en gnutta galenskap delar han med sig av sina minst sagt udda filosofiska vardagsbetraktelser. ”Om ett gott skratt förlänger livet men tiden går för fort när man har roligt – går det jämnt upp då?” Missa inte en kväll med denne ”humorns konung”!

Se vad du mer kan uppleva hos oss